Лидерство

Главен извршен директор

Eurovia Properties

Елмедин Адеми

Елмедин Адеми е главен извршен директор во Eurovia Гроуп. Елмедин ја изрази својата желба да стане претприемач уште од неговата млада возраст. Во 2010 година ја основаше групацијата Eurovia, која денес работи во 3 различни земји со повеќе од 6 поврзани компании во различни области. Неговиот прв деловен потфат беше на 22-годишна возраст, со основањето на една од најголемите и најуспешните компании за надворешно рекламирање денес Screen Media. Градежната компанија „Eurovia“ е основен бизнис на групацијата Eurovia. Eurovia како градежна компанија е основана во 1978 година и ја презеде Елмедин Адеми како негово семејно наследство во 2010 година, со што стана едно од најважните членки на оваа група на компании. Неговиот претприемачки пат продолжува со основањето на Талента во 2016 година како компанија за развој и истражување на бизнисот. Компанија која денес игра една од главните улоги во процесот на донесување одлуки во врска со развој на нови деловни активности за Групацијата Eurovia. Групацијата продолжува да расте под раководство на Елмедин Адеми од година во година. Во 2017 година е основана Eurovia ДМД дистрибутерска компанија за производите на HoReCa и FMCG. Неговото претприемништво достигна тотално поинакво ниво во 2019 година, како година во која групацијата Eurovia под надзор на Елмедин Адеми, влегува на албанскиот и косовскиот пазар, со своите проекти за инвестиции во недвижнини. Исто така, во текот на оваа година Групацијата ја поздравува својата најнова членка - компанија Енерговија која ќе ги отвори вратите за производство и продажба на енергетска енергија преку инвестирање во хидроцентрала.

Нашиот тим

Џенис Реџепи

Проект Менаџер

+389 44 350 991
xhenis@eurovia.mk

Фатон Идризи

Продажба и набавки

+389 70 335 250
faton@eurovia.mk

Роза Радевска

Главен финансиски директор

+389 44 350 991
finance@eurovia.mk

Радмила Бошкоска Михајловска

Проект Менаџер

+389 44 350 991
radmila@eurovia.mk

Арѓент Ајредини

Градежен Инженер

+389 44 350 991
argjent.ajredini@eurovia.mk

Рина фазлиу

Генерален советник

+389 44 350 991
rina@eurovia.mk

Едита Бејтули

Бизнис Развој

+389 44 350 991
edita@eurovia.mk

Мевлуде Мехмеди

Главен проектант

+389 44 350 991
mevlude@eurovia.mk